Collectie: Kampeerspullen

Tip van Hobus!

Makkelijk en lekker brood zonder kneden uit de Omnia.

Je kent het wel: je staat met je busje off-grid op een heerlijk plekje, en je wil er écht niet weg, maar helaas, het brood is op. In plaats van alles weer in te pakken en te gaan winkelen, en het risico te nemen dat er straks een ander busje op die ene plek met zeezicht staat, maak je toch gewoon zelf een vers brood, niet?

Het lekkerste no-knead bread maak je namelijk in je camper! Het enige wat je nodig hebt is tijd (maar je bent op reis, dus dat heb je), een grote kom, een setje maatschepjes (of een goede gok) en je Omnia, natuurlijk. ’s Avonds vijf minuutjes besteden aan deeg maken, betekent ’s ochtends de dag beginnen met de geur van versgebakken brood!

  • ingrediënten

    • 3 koppen bloem
    • 1/4 theelepel droge gist
    • 1 + 1/4 theelepel zout
    • 1 + 5/8ste koppen water
  • hoe?

    • Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed met een lepel, tot je een plakkerig deeg krijgt. 
    • Dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat minstens 12 uur rijzen. 
    • Haal het deeg uit de kom, plooi het een paar keer dubbel, en maak er een vorm van die in je Omnia past. 
    • Bebloem de bakvorm van de Omnia en doe het deeg erin. 
    • Laat nog ongeveer twee uurtjes rusten in de Omnia. 
    • Zet de Omnia op het vuur en bak het brood ongeveer een half uur. Prik er even in met een vork om te zien of het klaar is. Afhankelijk van je warmtebron kan het wat korter of langer duren.